Over mij Kopiëren

Over mij

Mijn naam is Saskia van Nimwegen van Mondfrans. Ik ben opgegroeid met  honden.

In 1998 kreeg ik van mijn man mijn eerste hond een zwarte labrador genaamd Wendy, van haar heb ik het ras de labrador geleerd lief te hebben, in de loop der jaren kwamen er in rap tempo meerdere honden bij.

Op mijn 30 ste kreeg ik mijn eerste Newfoundlander, en toen al met al heb ik door alle honden die we gehad hebben heel veel geleerd over gedrag van honden. Het mooiste om te zien is dat er zo klein lijntje is tussen eigenaar en hond. Ik train alleen op de positieve manier.

Het steeds meer begeleiden van eigenaren met honden is een passie geworden, en ontzettend mooi om mensen te kunnen begeleiden.

In 2017 kwam door omstandigheden die mooie droom waar en ben ik in Schoonebeek les gaan geven en tevens ben ik kleinschalig begonnen met een kleine hondenschool in Stegeren.

In 2018 heb ik een geweldige ontmoeting gedaan bij Tanja Askani op De Lunerburgerheide en heb ik daar meerdere ontmoetingen gehad met wolven ook een droom die waar werd. Samen met een wolf wandelen over de weilanden {zie foto, dat is Inuk een jonge wolf}

Qua sporten met je hond vind ik vele erg leuk zo beoefen ik best veel sporten maar kijk ook echt naar wat mijn honden leuk vinden, van jachttraining tot detectie en naar shows gaan en Coursing staan wel hoog op mijn lijstje, maar bovenal een leuke actieve luisterende hond.

En nu in januari kwam ik via via de advertentie tegen van Marion en zodoende werd mijn droom waar.

Opleidingen:

1998 O en O Almere KC Pampus

2019 De honden neus Martin Gaus { Hotche Luik}
2020/ 2021  Kynoligisch opleiding Kynotrain met accreditatie Bij de Raad van beheer
2020 De Bedwants expert Epona bvba Module 1 en 2

2021 De Detectiebond instructeurs opleiding, (De Nederlandse Detectie bond)

2021 kynocongres 2.0

2021 Geholpen hond door

Pascalle Roulaux

2021 ABC Training (Hermina Stout’s)

Door Corona zijn er vele opleidingen online gegaan, en daar heb ik er vele van gevolgd.

Het omgaan met honden, hun eigenaren en het geven van de juiste begeleiding  en behandeling bij de problemen waar je mee te maken kunt krijgen bij een pup, een hond met een voorgeschiedenis of ….is waar ik me met hart en ziel hard voor maak. Het elkaar (weer) gaan vertrouwen en het (weer) opdoen van positieve ervaringen is waar ik mij op een transparante, diervriendelijke en begrijpelijke manier voor inzet. Dan is er weer tijd en ruimte voor samen plezier maken.

Maar ik doe de hondenschool niet alleen, we doen dit samen met Ilse en Margreet zij zullen zich ook voorstellen !

Margreet :

Ilse:

© Copyright - Hondenschool Midden Drenthe | Realisatie: Internet360.nl